Menu

Lid worden

Hoeveel kost het om aan te sluiten bij onze wandelvereniging?

Je kan telkens aansluiten per kalenderjaar. Het spreekt voor zich dat je om het even wanneer in de loop van een kalenderjaar kan instappen. Je betaalt een jaarlijks lidgeld van:

Actieve leden:
17,00 euro - 1ste en 2de lid van een gezin
14,00 euro - 3de en volgende leden van een gezin

Voor die prijs heb je tal van voordelen (zie hierna) en ben je bovendien verzekerd (van bij u thuis tot terug bij u thuis)!

Voordelen van een lidmaatschap bij wandelclub Gasthofstappers

Vermindering van inschrijvingsgeld van minimum €0,50 bij wandeltochten, georganiseerd door clubs aangesloten bij Wandelsport Vlaanderen mits voorlegging van je lidkaart.

Je kan bovendien deelnemen aan een jaarlijkse verrassingsuitstap, waarvan de bestemming in eerste instantie geheim wordt gehouden. Deze wordt aangeboden aan een zeer democratische prijs.

Het jaarlijks ledenfeest met een heerlijk maal aan een zeer voordelige prijs en dit gekoppeld aan vooral veel gezelligheid, behoort eveneens tot de voordelen van onze clubleden. De vereniging heeft daarenboven nog diverse andere activiteiten waaraan de leden vrijblijvend kunnen deelnemen.

Je kan in onze winkel allerlei clubmateriaal aankopen zoals: sweater, t-shirt, polo, …

Je ontvangt 8 maal per jaar het mooi geïllustreerd tijdschrift "Walking Magazine" uitgegeven door de wandelfederatie Wandelsport Vlaanderen.

Daarbovenop krijg je tweemaandelijks het clubblad met praktische informatie over de komende activiteiten en een kalender met aan te raden wandeltochten.

Via de club heb je ook de mogelijkheid tot aankoop van de jaarlijkse nationale wandelgids "Walking in Belgium" aan een uitzonderlijk laag tarief.

Je bent verzekerd tegen ongevallen tijdens de wandeltocht, evenals op de weg van en naar de organisatie.

Je kan deelnemen aan een aantal busreizen, georganiseerd door onze club, naar wandeltochten in het ganse land.

"JE LIDGELD IS BIJ ONZE CLUB DUS ZEER GOED BESTEED!!"

Wenst u aan te sluiten bij onze wandelclub, dan kan u schriftelijk, telefonisch of via e-mail contact opnemen met onze secretaris:

Gilbert Verhelst
Sint-Niklaasstraat 81 - 9170 Sint-Gillis-Waas
tel. 03 770 80 65 - e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aansluiten via e-mail kan door vermelding van uw naam, adres, geboortedatum en -plaats, nationaliteit en telefoonummer. Wij nemen dan contact met u op.

Wandelen als basis voor een goede gezondheid. Meer dan 80 % van de volwassen Belgen is onvoldoende in beweging. Door te wandelen kan men hier op een gemakkelijke manier iets aan doen. Wandelen is tenslotte de meest natuurlijke bewegingsvorm die de mens eigen is. Om te wandelen zijn geen speciale vaardigheden en faciliteiten nodig. Goed passende schoenen en gemakkelijk zittende kleding zijn de enige vereisten. Regelmatig wandelen vertraagt het brozer worden van botten op latere leeftijd. Het draagt bij aan het voorkomen van ouderdomsdiabetes, hart- en vaatziekten en het bevordert de coördinatie waardoor de kans op valongelukken afneemt. Het sociale contact tijdens de wandeltochten geeft de wandelsport bovendien een extra dimensie.

"Wandelen is een gezonde manier van bewegen, geschikt voor iedereen!"

 

Tips voor beginnende wandelaars:

Wandelen kan iedereen. Je hoeft helemaal geen schrik te hebben om te starten. Er worden geen technische vereisten aan deze sport gesteld. Het is uiteraard wel van belang dat je je goed voelt bij het tempo waarop je wandelt.

Hoe hettempo bepalen? Zorg ervoor dat je steeds voldoende adem overhoudt tijdens het wandelen om relatief gemakkelijk een gesprek met een bevriende wandelaar te kunnen voeren! Wanneer je nog kan praten bewijs je dat je aëroob (met de aanmaak van voldoende zuurstof) aan het wandelen bent en dat is uiteindelijk de bedoeling voor een beginnende wandelaar.

Start langzaam en voer de snelheid geleidelijk aan op. Geef uw lichaam in eerste instantie de tijd om zich aan de veranderendesituatie (van rust naar beweging) aan te passen. Laat de temperatuur lichtjes toenemen en na 15 minuten inwandelen kan men best de spieren wat los maken door verschillende stretchoefeningen.Probeer niet te veel in 1 keer. Bedoeling is dat het fijn blijft!! Pijn is een signaal van het lichaam dat er iets fout gaat. Vermoeidheid is een duidelijk signaal dat het lichaam moet rusten. Wandel steeds in een aangenaam tempo waarbij je geen pijn voelt en zorg dat uw lichaam na de activiteit voldoende rust krijgt (3x per week een uur tot twee uur wandelen is geen probleem; uw lichaam kan voldoende herstellen)Koop de juiste wandelschoenen! Wandelschoenen hoeven niet duur te zijn. In Vlaanderen volstaat het om lage sportschoenen te dragen om te wandelen. Ook hier is uw lichaam opnieuw de scheidsrechter. Schoenen moeten goed zitten en mogen op geen enkele plaats teveel wrijving of pijn veroorzaken.Pas uw kledij aan aan de weersomstandigheden. Bescherm uzelf tegen het weer zodat u geen kou krijgt in de winter en zodat u niet verbrandt of oververhit geraakt tijdens de zomermaanden. Maak gebruik van het lagensysteem wat het mogelijk maakt telkens een laagje uit te trekken of bijkomend aan te doen. Ook bescherming tegen insecten kan belangrijk zijn (bv. in het bos). Wist je bovendien dat 75 % van de lichaamswarmte via het hoofd verloren gaat? De aankoop van een goede muts is dus geen overdreven luxe!Eet gezond en drink voldoende! Het nemen van voedingssupplementen of vitamines is in geen geval nodig om de wandelsport te kunnen beoefenen (zelfs niet bij hele lange afstanden !). Van belang is dat u gezond eet (voldoende fruit en groenten). Heel belangrijk is bovendien dat u voldoende drinkt! Tijdens een inspanning verliezen we heel wat vocht (zweten) en wanneer we dit niet voldoende aanvullen zal dit leiden tot uitdroging en een sterke daling van het prestatieniveau !

Waar moet ik gaan wandelen? Het voordeel van de wandelsport is dat het je het zowat overal kan beoefenen. Vele wandelaars vinden het fijn om nieuwe streken en gebieden te ontdekken. Dit is uiteraard veel aangenamer dan steeds opnieuw rond uw eigen woonblok te moeten gaan wandelen. Bovendien is wandelen nog eens zo plezant als je het samen met anderen kan doen!

Aanmelden

Wachtwoord vergeten? / Gebruikersnaam vergeten?